Informatie:
Omschrijving van het water

Een kraakheldere zandafgraving

CarpFarm Lake is een zandafgraving van ongeveer 50 jaar oud en is ontstaan door zandextractie voor de aanleg van de N33 in 1960. Het water kent dieptes tot ruim 14 meter met een heel gevarieerd bodemverloop. In de oeverzones is veel riet aanwezig en in mindere mate wier. Rond om de gehele plas staat een brede bomen singel en het domein is rondom voorzien van hek werk.

Volop voedsel en kraakhelder
Een typische zandafgraving is relatief voedselarm, echter CarpFarm Lake bevat zwanenmosselen, driehoeks en zebra mosselen, slakken en watervlooien. De plas wordt gevoed door grondwater via wellen en regenwater. Het waterniveau is daarom zeer stabiel en over het algemeen kraakhelder.

Visplekken uitpeilen
De bodem is relatief hard in de ondiepere zones en wordt zachter in de diepere gedeeltes. De bodemkleur is variërend van donkergeel op de harde stukken tot donkergrijs/groen bij de zachtere delen. Het goed onderzoeken en uitpeilen van de visplekken is dus essentieel.

Informatie over boeken?

Heb je interesse in een sessie op CarpFarm Lake, lees dan de informatie over hoe je kan boeken op de boekingsinformatie pagina